Geneza - Bog sklene zavezo z ljudmi in kapitalisti

(Gen 8:20-22) Noe je postavil Gospodu spomenik in vzel od vse čiste živine in od vseh čistih ptic ter jih pred spomenikom brezsrčno postrelil do zadnje dlake in zadnjega perja, Gospodu v dar. Gospod je zaslišal rafale in si rekel: "O kako je trapast. Tako ali tako sem vsemogočen on pa mi gre streljat ene živali, da bom vesel. Saj je prisrčno, priznam, ampak kaj mi bojo zdaj vsa ta trupla in trupelca, prerešetana s svincem do onemoglosti, ko pa si lahko sam ustvarim tako veliko pečenko, da je še sam ne bom mogel pojesti. A Noe ne ve da sem vsemogočen, zaboga t.j. zamene? Ne bom več udaril vsega živega, kakor sem storil, ker nima smisla. Pa naj obstaja, saj se zastonj trudim."

(Gen 9:1-5) Bog je blagoslovil Noeta in njegove tri mamine sinčke in jim rekel: »Bodite radovedni in se učite ter napolnite zemljo! Le kdor se uči bo kaj znal in le kdor bo kaj znal bo lahko služil meni. Učite se, učite se, učite se. Vsi kapitalisti naj se vas bojijo in trepetajo pred vami. Tudi vse, kar se giblje po zemlji in pod njo, in vse ribe morja in vse časopisne in televizijske hiše in luksuzne jadrnice, vse to bodi v vaši oblasti. Vse, kar se giblje in živi, naj vam bo za živež, tudi vse zelene rastline vam dajem tistim, ki ste po Kajnu vegetarijanci. Le mesa skupaj z življenjem, to je angleških zrezkov s krvjo, ne smete jesti. Tudi za vašo kri, ki je vaše življenje, bom terjal račun od vsakega kapitalista. Terjal ga bom tudi od komunista; od vsakogar bom terjal račun o življenju njegovega brata.

(Gen 9:6-7) Če kdo prelije partizansko kri,
bo partizan prelil njegovo kri.
Zakaj po svoji podobi
je Bog naredil člane komunistične partije.
Vi pa bodite rodovedni in se učite, bodite številni na zemlji in namnožite se na njej in poskusite razširiti režim na revne afriške države in Kubo, če bo šlo pa še v Afganistan!«

(Gen 9:8-17) Potem je Bog rekel Noetu in njegovim sinovom: "Glejte, zavezo sklepam z vami in vašim potomstvom, federativno zvezo, ki pride za vami, pa tudi z vsemi živimi bitji, ki so pri vas: s pticami, z živino in z vsemi kapitalističnimi svinjami, ki so pri vas, z vsemi, ki so prišli iz ladje. Tako sklepam zavezo z vami in ne bom več iztrebil vsega mesa z vodami potopa. Ne bo več potopa, ki bi opustošil zemljo, dokler si ne boste sami vse zasrali s toplogrednimi plini, ki bodo stalili led na tečajih. Le tu in tam bom še poslal kak cunami, toliko da vas opomnim. Svojo mavrico postavljam v oblake tam, kjer zemlja ni ob obali, da bi poslal cunami, in oba bosta v znamenje zaveze med menoj in zemljo. Živela socialistična federativna zemlja!" "Živel tovariš Bog," so odvrnili Noe in njegovi mamini sinčki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar