Geneza - Potop

(Gen 7:7-24) Vse kar leze, gre in po prepotenem smrdi se je zbasalo v tisto malo barčico. Nato je točno na 17. februar, ko ima rojstni dan Paris Hilton, bog stresel vso svojo jezo na zemljo. Potop je trajal štirideset dni in štirideset noči, vode so se dvigale še pol leta, vsi vrhovi gora so bili pod vodo in vse živo je pomrlo, razen smrdulj na barčici in fitoplazmatskih anaerobnih termofilnih bakterij. Ja, vode so se dvigale še pol leta in potop je trajal štirideset dni pa pika! Komur to ni jasno je neumen!

(Gen 8:1-12) Bog je šel nato malo počivat, potem pa se je prebudil čez 40 dni, kolikor je trajal potop in rekel: "u mater sem zaspal, preklete swatch budilke, klinc pa taka firma," nato pa se jo zdrznil: "o, Noeta sem pozabil!" In spomnil se je noeta in njegove ladje in štirideset dni neumite vsebine tiste ladje. Nato so vode odtekale 150 dni, 17. julija tistega leta, na dan ko se je rodil David Hasselhoff, pa je ladja treščila v goro nekje okrog Turčije, davno pred prvimi demokratičnimi volitvami. Čez štirideset dni, 1. oktobra so se končno izpod vode prikazali vrhovi gora, čeprav je Noe že pred tem treščil v goro, ker je ladja imela pač dolgo kobilico, da ne bo kakšnih neokusnih komentarjev okrog tega! Odprl je lino in rekel: "o, glej, sam pesek vsepovsod, kako fino, kaj bom pa zdaj delal?" Nato je hotel za hrano odreti belega goloba, a mu je pobegnil in mu nazaj prinesel olive iz Spara. Noe je videl priložnost in goloba izpustil spet in mu rekel: "Fifi, najdi grozdje, kje je grozdje ja Fifi kje je grozdje," in zadovoljno so se mu svetile oči ob misli na vinsko trto. Še sedem dni je čakal, a golob se ni več vrnil - verjetno je našel grozdje in se malo sprostil.

(Gen 8:13-19) Šele 17. februarja se je zemlja posušila. Priložnost je izkoristil bog, ki je stopil na oder, vljudno pozdravil vse udeležence in udeleženke, stestiral mikrofon, malo popravil izenačevalnik in privil ojačevalec, nato pa rekel: "Pridite ven iz ladje in stuširajte se, ker imate malo vonja, milo rečeno. Potema pa se razkropite po zemlji in saj veste, delajte tiste packaste stvari, da vas bo malo več!" Bog je odšel v backstage, prisotni pa so mu glasno zaploskali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar