Dr. Hana Suralova

Dr. Hana Suralova je bila rojena leta 1969 v Poljskem mestu Prašice kot hči druge žene njenega očeta. Njen oče je bil Joszef Suralov. Njegova prva žena, ki mu je rodila Hanino sestro Agnieszko, ga je zapustila že po treh letih zakona in pobegnila z Agnieszko vred v Nemško Demokratično Republiko, kjer je bila vse do perestrojke aktivna članica komunistične partije. Po padcu Berlinskega zidu je odprla uvozno-izvozno podjetje in obogatela. Z drugo ženo je imel mladi Joszef več sreče. Bogusława ga je neizmerno ljubila in kmalu je postala Bogusława Suralova. Skupaj sta se ukvarjala s konjederstvom, vendar sta kmalu ugotovila da v tem poklicu ni prihodnosti, zato je oče Joszef začel klekljati, mati Bogusława pa je postala čistilka.
Najstniška leta

Hana je rastla hitro in pri trinajstih letih je bila prvič v bolnišnici, ker so ji kosti rastle hitreje kot telo. Pogosta anomalija je imela nanjo velik vpliv. V bolnišnici je gledala, kako se tla svetijo in o tem precej razmišljala. Nekoč ji je pasirana bolnišnična hrana padla po tleh, nakar se je lačna Hana sklonila in jo začela lizat s tal, bolničarka pa jo je nahrulila s stavkom, ki je zapečatil Hanino nadaljno kariero: "kaj to ližeš po tleh, a si neumna, to so vse bacili pa bakterije vsepovsod," je zapisala Hana v svojih memoarjih.

Ko je dokončala srednjo šolo se je vpisala na Fakulteto za bacile v Varšavi in bila odlična študentka. Diplomirala je na temo: "Pitje iz vece školjk - vizija prihodnosti," kjer je opisala možne nevarnosti in načine kako jih premagati. Leta 1994 je doktorirala in odpotovala v Nemčijo strokovni javnosti predstavit svoja nova dognanja. Na Henklu so bili nad njo navdušeni in so jo takoj zaposlili za nedoločen čas. Oče Joszef je bil nanjo zelo ponosen in ji je ob tej proložnosti sklekljal prt v obliki vece školjke, mati pa jo je le poljubila na čelo in ji s solzo v očeh dejala: "Hana, vsi smo vedeli, da ti bo nekega dne uspelo piti iz školjke, brez nevarnosti za tvojo družino!"

V Henklovem obratu je Hana tudi spoznala svojega moža, po rodu Nemca, Fritza Kindermacherja, s katerim sta se tri leta kasneje, leta 1997, tudi poročila v njenem rodnem kraju, Prašicah. Ko je z njim zanosila in rodila fantka Bronisława. Takrat se je še posebej zavedela, kako je čistoča na stranišču pomembna za družino in je od takrat naprej dejavna aktivistka v gibanju za sterilne sekrete. Sedaj nastopa v reklamah, na raznih predstavitvah pa pije iz stranišča, ki ga je prej počistila s svojim magičnim gelom.

(http://www.prasice.gig.sk/all_frames.htm) Spletna strani občine Prašice
(http://www.henkel.com) Spletna stran podjetja, kjer je dr. Hana Suralova zaposlena

1 komentar:

  1. Danes je doktorica dreka, kot ji ljubkovalno rečejo v akademskih krogih, ugledna profesorica fekalnih študij na nemški univerzi Schmuzigstadt.

    OdgovoriIzbriši